tisdag 5 november 2013

Cajun chowder gryta




Ingredienser:

140 g tärnad bacon
1 liten purjolök 
1-2 klyftor vitlök
5-6 st medelstora potatisar
4 st festival korvar eller någon annan stark korv
1-2 msk hönsbuljong
1 flaska vitt matlagningsvin ca 33 cl
5 dl vispgrädde 
1 burk majs
200 g musslor
Salt och svartpeppar
Vill man ha tunnare sås tillsätt lite vatten vill man ha tjockare sås tillsätt mazena.

Gör så här: 

Tag fram stekgrytan, skölj och strimla purjolöken. Stek purjo, bacon och pressa ner vitlöken. Skala och tärna potatisen, skiva korven. Lägg potatis och korv i grytan och låt svettas en stund. 
Slå på vinet, fonden och grädden låt detta koka upp sänk sedan värmen och låt sjuda. När potatisen börjar mjukna häll i en burk majs och tillsätt musslorna i grytan precis innan servering. Smaka av med salt och peppar dekorera gärna med en kvist timjan! 

Detta är en riktig smarrig höstgryta som blev väldigt uppskattad ihelgen. Jäkligt enkel att sno ihop och bra om man ska laga mat till många! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar