måndag 29 april 2013

Citron Sockerkaka

Blev så sugen på sockerkaka härom dagen. Hade städat hela huset och tänkte att nu vill jag göra något roligare. Slängde på mig mitt förkläde och rörde ihop en sockerkakssmet.

 




Här är ett gott recept på en citronsockerkaka som är lätt att göra. Citronen tillför en frisk och god smak och citronskalet ger en fin gul färg till sockerkakan. Om man har hemma så byt gärna ut 1 dl socker mot 1 dl palmsocker. Vanligt socker har 60 ir medans palmsocker har 35 ir mycket hälsosammare.


Recept: 

2 dl socker
2 ägg
50 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form med ströbröd väl.Vispa socker och ägg rejält pösigt. Smält smöret och blanda sedan ner mjölken i smöret och blanda ner det i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker väl. Tvätta citronen väl och riv sedan ner den gula delen av skalet i mjölet. Pressa ut saften ut hela citronen i äggsmeten. Blanda försiktigt ner mjölkblandningen i äggblandningen och rör försiktigt om tills det bli en jämn smet.Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en stick när den är klar, stickan ska inte vara kladdig när man provsticker.Låt den svalna några minuter innan sockerkakan vänds upp och ner på en tallrik och får sedan svalna under formen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar