måndag 29 april 2013

Spättarullar med potatis och sambaldressad sallad ! 26/2-13


Detta blir mitt lunch/middagstips idag. Kan vara den godaste fiskrätt jag har ätit i mitt liv. Så himla gott! Detta recept kommer från Linas matkasse. Kommer framöver lägga in fler goa recept för att ni skall kunna få lite inspiration och även våga prova nya kombinationer.



Ingredienser till 4 portioner

Dill
Grädde
Morötter
Potatis
Purjolök 
Rödspättafilé
salladsmix
spetskål
fiskbuljong
Mjölk
olja
salt
sambal oelek
svartpeppar
vetemjöl
vitpeppar
vitvinsvinäger

1. Koka 900g potatis.
2. Skiva 1/2 purjolök tunt och fräs den lite i olja i en rymlig stekpanna. Pudra över 1 msk vetemjöl och rör om.
3. Vispa ner 1 dl grädde1 dl mjölk och 1 dl vatten. Smula ner 1 tärning fiskbuljong, låt såsen koka upp.
4. Krydda ca 600 g spättafilé med 1/2 tsk salt och 2 krm vitpeppar. 
5. Rulla ihop fisken från kortsidan, börja i den tjocka änden. Lägg ner i den kokande såsen. Sänk värmen lite och låt sjuda i ca 10 min.
6. Strimla ca 250 g spetskål tunt. Grovriv 250 g morötter.
7. Rör ihop 3 msk olja, 2 msk vitvinsvinäger, 1/2 tsk sambal oelek, 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Blanda dressing, grönsaker och 1/2 påse salladsmix (nöt och fröblandning)
8. Strö 1 pkt dill över fisken servera med nykokt potatis och sambaldressade salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar