För någon dag sedan fick vid med färska rödbetor i vår Linas matkasse, den ena rätten vart sådär och jag kan ju ärligt säga att jag är inte speciellt glad i varken rödbetor eller rödbetssallad. Men så igår tänkte jag, kan inte slänga betorna jag provar att göra en egen rödbetssallad??!, för betor till förbanelse hade jag. Pricken över i:et är att jag hade köttbullar till middag igår. Min bildupplevelse i skallen blev då en fet köttbulle/rödbetsmacka till frukosten idag mums mums.
Kan säga att det är verkligen skillnad mycket godare och så vart det jäkligt enkelt att röra ihop. Och det viktigaste inga tillsatser om man jämför med köpt. Man borde kanske odla rödbetor i trädgårdslandet? För jag kommer nog inte köpa en färdigsallad av betor igen. Även min käre sambo fick smak för den så nu kommer jag väl få göra en röra iveckan :)
Låt rödbetorna rinna av.
Blanda under tiden ihop majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Smaka av! (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
Kan säga att det är verkligen skillnad mycket godare och så vart det jäkligt enkelt att röra ihop. Och det viktigaste inga tillsatser om man jämför med köpt. Man borde kanske odla rödbetor i trädgårdslandet? För jag kommer nog inte köpa en färdigsallad av betor igen. Även min käre sambo fick smak för den så nu kommer jag väl få göra en röra iveckan :)
Hemmagjord Rödbetssallad
Ingredienser:
- ca 600 g rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0.5-1 msk senap
- 3 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 st liten röd lök
- 2 st röda äpplen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar