måndag 29 april 2013

Mat som dämpar inflammationer 6/3-13


En av de viktigaste faktorerna för att hålla sig frisk är kosten.

Att få ordning på sina måltider är det första steget till    en god hälsa samt viktkontroll av kroppen. Det bästa för de flesta av oss är att äta 3 regelbundna måltider. Frukost, lunch och middag. Där emellan bör man äta 3 mellanmål. Det finns inga hundraprocentiga sanningar, utan en del klarar sig på 3 huvudmål beroende på måltidernas sammansättning. Du får lära känna efter hur din kropp fungerar i förhållande till den mat du stoppar i dig.



Grönsaker- Frossa i alla färgglada grönsaker. Spenat,broccoli,morötter,tomat,blomkål,paprika och lök av alla slag är bra.



Fisk- Feta fiskar från kalla vatten (lax,makrill,sill) är bra för att dämpa inflammationer. Ät tre gånger iveckan eller komplettera med omega 3-tillskott.



Kött och fågel- Välj kött från djur som är frigående och gräsätande, det köttet innehåller fler omega 3-fetter än kött från djur som matas med spannmål.



Fett och olja- Här kan du välja olivolja,rapsolja helst kallpressad, kokosolja, mandelolja och äkta smör.


Kryddor- Vitlök,cayennepeppar,chilipeppar, ingefära och gurkmeja hjälper kroppen att dämpa inflammationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar