måndag 29 april 2013

Dagens Lunchtips 12/3-13





Broccoli och fetaostpaj med tomatsallad!




INGREDIENSER

Broccoli
Bröd
Fetaost
Pajdeg
Purjolök
Soltorkade tomater
Tomat
Ägg
Balsamvinäger                  
Mjölk
Olja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Torkad oregano
Torkad Timjan
Vitlöksklyftor 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj en pajform med lite olja. Rulla ut 1 pkt pajdeg i formen och tryck till längs kanterna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.

3. Skär 250g broccoli i små buketter. Strimla 1/2 burk soltorkade tomater och 1/2 purjolök.

4. Vispa ihop 4 ägg och 3 dl mjölk i en bunke. Tillsätt 2 klyftor vitlök (pressade) 1/2 tsk torkad timjan1 krm paprikapulver, 
2 krm salt och 1 krm svartpeppar

5. Fördela alla grönsaker i pajskalet. Smula över 150 g fetaost. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen i 15-20 min.

6. Skiva 3 tomater och lägg på ett fat. Ringla över balsamvinäger  ocholja. Strö på lite saltsvartpeppar och torkad oregano.

7. Servera pajen med tomatsalladen och en bit bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar