måndag 29 april 2013

Immunboost !

Försäkringskassans personal brukar kalla den "vabruari". Månaden då flest föräldrar är hemma med sjukt barn.

Det är säsongsbetonade virus som influensa, RS-virus och vinterkräksjuka som har härjat under februari men som jag själv har märkt är många sjuka fortfarande. En anledning till att fler blir sjuka så här års är att vi vistas mycket inomhus bland folk i samband med tex julhelgen och julhandeln som varit. Alla som arbetar med yrken där man träffar mycket kunder, patienter, skolor och pendlare är speciellt utsatta. Med detta skrivet tänkte jag ger er alla lite tips på immunboost. 

Honung- Rik på bakteriehämmande ämnen och enzymer som ger bästa effekt när vi undviker att hetta upp honungen över 45 grader. 
Bra vid förkylning och hosta.

Nypon- innehåller mycket c-vitamin och viktiga mineraler.

Nässlor- innehåller mycket järn,mineraler och klorofyll. En kombination som stödjer blodcirkulationen, immunförsvaret och minskar kylan i kroppen.

Nässköljning- att skölja näsan med saltvatten kan lindra förkylningssymtom. Hjälper kroppen att transportera ut virus och bakterier.

Vitlök- Den som inte vill vräka i sig en massa vitlök kan prova kapslar ex kwai eller kyolic dessa produkter finner du på närmsta hälsokost butik.

Echinaforce- röd solhatt är en känd läkeväxt mot förkylning. 

Chiliär en het krydda som är effektiv med sin slemhinneavsvällande förmåga vid både förkylning och andningsproblem.  Den håller bihålorna öppna och rensar lungorna, och behandlar så olika luftrörsbesvär.

Apelsin- är en av dom främsta  C-vitaminkällorna, de stärker immunförsvaret och lindrar förkylning. Dom innehåller även ett antal andra antioxidanter som tillsammans hjälper till att sänka kolesterolhalten, minskar inflammationer och blockerar cancerceller. Innehåller mycket fibrer vilket bidrar till att lindra många tarmproblem och ger energi.

Ingefära- är inflammationshämmande och dess starka smak är uppiggande, särskilt vid en förkylning. Riv ingefära och blanda med färskpressad apelsinjuice för en effektiv vitamininjektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar