måndag 8 juli 2013

Fixa slottsmiljö hemma


Den flotta inredningsstilen med mörka träslag, siden och inte minst färgstarkt sammet på kuddar, tyger och möbler. Här gäller medaljongtapeter, takkronor och bulliga gardinuppsättningar som för tankarna till pampiga slott!







MEDALJONGTAPETER: Med medaljongtapeter och flotta, bulliga gardinuppsättningar med siden omtag inreder du i rätt anda. En kristallkrona i taket och svarvade ljusstakar i mörkt trä är fler detaljer i rätt stil.












SAMMET PÅ ALLT: Här är det sammet som gäller. Känslan i inredningen är en mix av orienten, slottmiljö och historisk nostalgi. Det ska vara sammet på det mesta tex, kuddar, gardiner och möbler.   
Använd generösa mängder av sammetstyg, tyg med sammetsmönster och textilier med sidenbotten.





FÄRGSKALAN: Grundfärgerna i inredningen är cerise, lila och vinrött.







MÖRKA TRÄSLAG: Lacket symboliserar inslag av svart och mörk brunt som både läcker och nödvändig kontrast mot allt det färgstarka i inredningen. Det kan vara mörka golv, möbler i mörka träslag som valnöt eller detaljer tex keramikföremål eller svarta/guldramar.











BRYT AV MED SILVER ELLER GULD:  Detaljer i metall, ex silver eller guld passar perfekt in i stilen. Det kan vara allt från silver/guld stakar till silverfat eller ett silverfärgat pelarbord.


















1 kommentar:

  1. Härliga bilder du bjuder på :) gillar den stilen skarpt

    Kolla in min blogg för mer inredning :)


    Love Maria på inredningsvis.se

    SvaraRadera