måndag 15 juli 2013

Rabarberkompott




En härligt frisk och god sommardessert med lågt kaloriinnehåll! Går utmärkt att göra fri från både gluten och laktos.

Ingredienser till 4 port:

5 dl färska eller frysta rabarber
2 1/4 dl superfruit palmsocker
0,5 dl vatten
0,5 kardemumma
0,5 vaniljstång el ekologisk vaniljpulver
3 dl turkisk yoghurt
3 msk superfruit agave sirap
2 st kardemummabiscotti eller liknande kakor, hacka dem grovt

Gör såhär: 

Skala eventuellt rabarbern och skär i bitar. Koka rabarber, socker, vatten och kardemumma på svag värme i en kastrull tills rabarbern mjuknat och blivit lite krämig, rör inte så mycket under kokning. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna eller ta motsvarande mängd av en halv vaniljstång av ekologisk vaniljpulver. Blanda vaniljpulver eller fröna med yoghurten. Fördela yoghurten i fyra glas eller skålar. Ringla lite agave sirap på yoghurten, häll på kompotten och avsluta med kakbitarna och eventuellt lite mer kardemumma. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar