Vaniljpannacotta, 4 port
1 st vaniljstång
3,5 dl grädde
1. Snitta vaniljstången längst med och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön. Ta kastrullen åt sidan och låt dra ca 20 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sila bort vaniljstängerna. Koka upp grädden på nytt. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Häll smeten i 4 portionsformar och låt stelna i kylskåpet minst 3 timmar
1,5 dl mjölk
0,5 dl muscovadosocker
2,5 st gelatinblad
Grillat fruktspett
Ananas 1/4 frukt
Melon 1/4 frukt
Limesocker
1 st lime
1 msk socker/palmsocker
.2. Skär ananas och vattenmelon i 1,5 cm stora tärningar. Trä upp på små grillspett och grilla 30 sekunder på varje sida. Låt svalna.
3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och blanda med sockret.
4. Servera fruktspetten med limesocker på pannacottaskålarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar