tisdag 30 juli 2013

Modern Naturkänsla

Ombonad och varm, men ändå stramt modern och matchad. Så kan den naturnära inredningsstilen beskrivas. Naturmaterial som vass, bambu och ull varvas med möbler och detaljer i en enhetlig färgskala. De mesta nyanser går i vitt, brunt, grönt och sandfärgat.


LUFTIG YTA:

Inredningen ska vara enkel och luftig, kännas ombonad men samtidigt avskalad och modern. Det ska vara lite detaljer och sparsamt med möbler. Det är viktigt att hålla sig till samma färgskala.

INRED FÖR SKÖNA STUNDER:

I den naturnära miljön har värme en central roll.  En varm och ombonad atmosfär kan du skapa med något så enkelt som sköna kuddar, filtar, plädar och olika sorters skin som fårskin, renskin, mattor som värmer fötterna. Vill man kan man inreda med en öppenspis för att få det riktigt varmt och mysigt! 

INGA VITA VÄGGAR:

Här hjälper väggarna till att skapa rätt naturnära-atmosfär. Satsa på strukturtapet eller med enkla mönster eller målade väggar i beige, brun, grön eller annan naturfärg.

MÖNSTRADE TEXTILIER:

Eftersom stilen som helhet är ganska enkel och välmatchad kan man ta ut svängarna lite mer på textilierna., de kan gärna vara mönstrade med tex, blad eller träd. Man kan experimentera med material och textur exempelvis filtar i ull och kuddfodral i päls och skinnimitation.

INSLAG AV NATUREN:

Olika naturmaterial går som en röd tråd igenom miljön. Inred med ull, trä, bambu, vass och sten.
I miljön passar detaljer med tydlig inspiration från naturen. Tex blad,blom och trädmönster på tapeter eller porslinet.

 TA IN NATUREN, 5 SNABBA !

¶ Färgskalan är lugn och jordig, brunt, beige och sandfärgat.

¶ Bryt av med vitt på en möbel eller detalj, som fin kontrast.

¶ En tjock ryamatta passar utmärkt på golvet även ett renskinn eller fårmatta blir snyggt!

¶ Håll dig till naturmaterial, ull, trä, skinn, vass och bambu.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar