torsdag 11 juli 2013

Strykvatten och stryktips!

Jag hade inte en aning om att det fanns något som hette strykvatten?! Att använda detta vatten gör att strykningen blir mer lustfylld och det doftar underbart friskt och gott, beroende på vilken sort man väljer att använda såklart. Har läst om några och har provat Durance och House doctor.



Durance är känd för sina naturliga ingredienser och detta strykvatten finns i fyra olika dofter. Jag valde att prova Fleur d oranger, rummet fylls verkligen av en apelsindoft när man stryker med den. Man förflyttas till ett stenhus i Provence. Flaskan är en fin inrednings detalj och är väldigt prisvärd, kostar 100kr för 1000ml. Mer information finner du på www.durance.fr





House doctors linnevatten doftar av eteriska oljor, riktigt mycket lavendel på ett naturligt sätt. Flaskan har en väldigt snygg etikett och har ett hyfsat pris, kostar 139kr för 1000ml. För mer information gå in på www.housedoctor.dk

Stryk tvätt på rätt sätt !

§ Även om du använder ångstrykjärn måste tvätten ibland stänkas. Stryk siden mellan fuktiga dukar.

§ Följ strykråden, väldigt lätt att man har järnet på högsta temperaturen. Börja med kläder som måste ha låg temperatur.

§ Stryk smått till stort, börja med kragen på skjortan och så vidare. Då slipper du problemet med att de stora ytorna skrynklas igen.


Rätt metod till rätt tyg ! 

Bomull : Varmt järn, plagget lätt fuktat

Linne : Plagget fuktat, stryks på rätsidan med varmt järn

Silke : Lätt fuktat, inte så varmt järn

Ylle : Pressa torrt på rätsidan, använd pressduk, varmt järn

Akryl : Om det behövs pressa på avigsidan med svalt järn, använd ej ånga

Nylon : Stryk nästan torrt på avigsidan med svalt järn

Acetat : Stryk jämnt fuktigt på avigsidan med svalt järn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar