tisdag 2 juli 2013

NATURLIGT SOLSKYDD



Granatäpple extrakt innehåller polyfenoler och ellaginsyra, båda antioxidanter som är hudskyddande. Bäst solskydd utifrån vetenskapliga studier har dock kakao och grönt te. Betakaroten stimulerar hudens celler att producera färgpigment så att man lättare blir brun och får en djupare färg. Om du väljer att prova på kosttillskott som innehåller skyddande ämnen tänk då på att det inte ersätter vanligt solskydd. 

Vi har hört det tusen gånger, sola långsamt och sola. Ändå är det frestande att lätta på klädseln. Efter en lång vinter har vi längtat efter solen och värmen. En snygg bränna vill vi alla ha! All form av hudcancer  orsakas nästan uteslutande av den ultravioletta strålningen i solljuset och varje år drabbas ca 40 000 st svenskar. De flesta drabbas av de mindre farliga basaliomen men fler än 2000 st svenskar drabbas av malignt melanom. Om huden får vänja sig långsamt av solen utvecklar den sitt eget solskydd. Tills dess bör man skydda sig rejält oavsett om man är på semester, arbetar i trädgården, är på golfsemester eller är ute och seglar. På med högsta faktorn och glöm ej solbrillorna! 


SKYDDA HUDEN INIFRÅN:

Boosta hudens naturliga solskydd inifrån genom att äta mycket vattenmelon och tomater som innehåller      
lykopen. Betakaroten från morötter, vitamin E från gröna bladgrönsaker och nötter. Ellagsyra från jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär skyddar också. Ännu en gång glöm ej att smörja in dig eller som jag gör, jag använder ekologiskt extra virgin kokosolja , den har kanske en solskyddsfaktor på 6 så har man lite färg sedan innan är detta perfekt, kan inte bli mer naturligt innehåller rent kokosfett inget annat! Doftar gott och man blir inte kladdig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar