Den är väldigt enkel att odla och det blir mycket av den. Säsongen för grönkål är lång och den tål nedåt -20 grader.
Så kan grönkål användas !
GRÖNKÅLSCHIPS:
Ta en stor bunt grönkål, ta bort stjälken och riv bladen i chips stora bitar. Ringla över lite olivolja, salta , peppra, valfria kryddor och blanda om. Olja en plåt och lägg på grönkålsbitarna, kör in i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. Vill du ha dem Raw kör du 42 grader i 12 timmar.
GRÖNKÅLSJUICE:
Har du en juicemaskin kan du testa en grönkålsjuice du behöver: 1 knippe grönkål, 1-2 st gurkor, 1 knippe selleri, 1 skalad citron,
1-2st gröna äpplen och lite ingefära om man tycker om det.
GRÖNKÅLSPESTO:
Blanda en knippe hackade grönkålsblad med 1 dl olivolja, saft från 1/2 citron, 1 dl brynta hasselnötter eller valnötter, 1-2 klyftor vitlök och 1 dl riven lagrad ost. Kör allt i en mixer, servera till pastan, ungsrostade grönsaker eller till grillat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar