fredag 7 juni 2013

Budgetprodukter inom ekologisk hudvård


jojobaolja
1. Skaffa en bra grundolja. Tex jojobaoljan ovan. Den är ekologisk och kallpressad och du kan använda den till flera saker: rengöring av ansiktet, som nattcreme, som dagcreme, ögoncreme och som hudlotion. Crearome, kallpressad ekologisk jojobaolja, 100 ml, 140 kronor. Finns här.
Skärmavbild 2013-05-19 kl. 12.59.14
2. Skaffa en bra tvål. Den kan du använda till kroppen i duschen, som schampo för håret (inget balsam behövs) och för ansiktsrengöring. Akoma, Black Soap, 120 gram, 75 kronor. Finns här. (Finns även som flytande.)
kungmarkatta
3. Skaffa en bra kokosolja. Den kan du använda som kroppsolja, till ansiktet och som hårinpackning. Dessutom kan du steka mat i den, blanda den i din smoothie och smörja läpparna med den. Det blir ingen ny solkräm detta år utan jag kommer använda mig av kokosfett. Kung Markattas ekologiska och kallpressade kokosolja hittar du i välsorterade matbutiker och även här225 ml för 49 kronor. 
Med dessa tre riktigt fina och ekologiska produkter för knappa 250 kronor klarar du dig riktigt långt. Och vill du lyxa till det lite ibland kostar det inte heller skjortan. Kolla in ytterligare 3 idéer:
benecos
1. Prova naturlig makeup. Tyska budgetmärket Benecos erbjuder bra makeup till riktigt bra priser. Benecos är certifierade enligt BDIH och du hittar produkterna bland annat här.
salvidem
2. Satsa på svenskt. Salviderm Naturligtvis gör riktigt bra grejer till låga priser och samtliga produkter är dessutom certifierade enligt NaTrue. Ekologiska ingredienser utan att kosta skjortan. Och det bästa av allt – i sortimentet finns allt du behöver. Sockerskrubben är ljuvlig, liksom handtvålen och nu finns det även schampo och balsam i serien. Snygga förpackningar också! Salviderm köper du i välsorterade ICA-butiker eller här.

1 kommentar:

  1. Hej Veronica! Vill inte på något sätt verka som om jag kommer med "pekpinnen" här.. Men måste påpeka en sak.. Tycker det är lite tråkigt att du inte länkar till personen som skrivit detta (och vissa andra) inlägg om naturliga skönhetsprodukter. Jag tycker att Hannah ska få den cred hon förtjänar på naturligtsnygg.se http://www.naturligtsnygg.se/category/budget/
    Du har annars en jättefin blogg, men vill gärna att du länkar saker som du själv inte skrivit.
    Kram!

    SvaraRadera