söndag 23 juni 2013

Couscoussallad med torsk,vitlöksfrästa räkor och vitvinssås


Ingredienser: Till 2 port

Couscous
Färdig salladsmix
Gurka
Salladslök
Tomat
Purjolök
Morötter
Citron
Torsk
Charlottenlök
Grädde
Vitt vin
Gräslök
Smör
Olivolja
Mjöl/Mazena
1/2 liter fiskbuljong

1. Tillaga 2 portioner couscous enligt anvisning på förpackningen.
2. Skölj alla grönsaker, skär gurka, tomat och salladslök, lägg i en stor skål. Skölj den färdiga salladsmixen och blanda ner i salladskålen.
3. Lägg torskfilerna i en ungsform salta och peppra, skala 2 morötter och hyvla ner remsor och lägg ovanpå fisken, skär purjolöken i bitar och lägg ovanpå fisken ringla över olivolja och in i ugnen ca 10-15 min.
4. Smält 1 msk smör, stek charlottenlök som är hackad, häll i 2 dl vitt vin, fiskbuljongen  och vispa ner 2-3 msk mjöl eller mazena. Sänk värmen och låt sjuda. Tillsätt grädde efter tycke och häll ner den hackade gräslöken en till två nävar. Salta och peppra. 
5. Fräs räkorna i en stekpanna med lite smör och pressad vitlök, stek dem max i 2-3 minuter.
6. Till sist pressa lite citron över den färdiga fisken vill man kan man pressa ner lite citron i såsen också.
7. Gör även en god vinigrätt och häll på couscoussalladen om du vill.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar