söndag 16 juni 2013

Gör världens bästa juicer och smoothies !

Är du nybörjare på att göra egna juicer och smoothies är det bäst att inte rusa iväg och köpa en dyr utrustning, som kommer användas fem gånger och sedan bara kommer få stå undan stoppad i ett skåp någonstans. Smoothies är lätta att göra i en matberedare eller med en mixer. 
Men tänker du pressa och mixa regelbundet kommer du att upptäcka att det är värt att investera i en bra maskin.

Sätt igång!


1. Samla ingredienserna men skär inte upp dem förrän i sista minuten. Då slipper du missfärgade frukter.

2. Skölj eller skrubba ingredienserna hela tex morötter eller palsternackor skala dem bara om det är nödvändigt, mkt näring finns i skalet. 

3. Grovhacka och väg ingredienserna enligt receptet.



Vad är en smoothie?

Till skillnad från juice görs smoothies i en matberedare eller med en mixer. De är tjockare och förutom frukt och juice innehåller de flesta någon extra ingrediens som yoghurt, honung, glass eller mjölk. Ett av dem bästa sätten att göra en smoothie är att använda fryst frukt. Frysningen innebär att vitaminer och näringsämnen bevaras i frukten och frysta frukter/bär gör att du kan njuta av alla årstidernas frukter och grönsaker året runt. Drycken blir naturligt kyld och behöver inte spädas ut med is eller kallt vatten. Gör en kanna på morgonen så har du en god smoothie på morgonen, lunchen och till kvällen om man blir sugen på något gott! 

För barn ! 

Att se till att barnen får i sig minst fem frukter och grönsaker om dagen kan vara en kamp. Men juicer och smoothies är ett fantastiskt sätt att se till att de får i sig all den näring en frisk och växande kropp behöver. De flesta barn älskar dem och din tillvaro blir enklare om du slipper försöka tvinga dem att äta broccoli. 

 IMG_6092

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar