tisdag 11 juni 2013

Rökt makrill med gräslökssås och färskpotatis


Om ni är lite småsugna på midsommarmat redan nu så ska ni laga detta, jädrans gott och det är bara potatisen som ska koka, röra ihop såsen och slänga ihop salladen det är ett snabbt och enkelt recept!

INGREDIENSER: Till 4 port

Färskpotatis
Gräslök
Gurka
Machésallad
Matyoghurt
Rädisor
Rökta makrillfiléer ( köpta färdiga, bara att ta ut ur förpackningen och lägga på tallriken)
Tomater
Vitlöksklyfta
Salt/peppar
Senap

1. Skrubba 1 kg färskpotatis, dela eventuellt i halvor och koka i lättsaltat vatten tills dem mjuknat.

2. Blanda 2 1/2 dl matyoghurt, 2 msk senap, 1 vitlöksklyfta, 1/2 kruka gräslök och rör ner i såsen.

3. Klyfta 2 tomater, skär en knippe rädisor i halvor eller tunna skivor. Blanda allt i en salladsskål tillsammans med 70 gram machésallad.

4. Lägg upp ca 400 gram rökta makrillfiléer på ett fat.

5. Servera makrillen med nykokt potatis, sallad och gräslökssåsen.


-----* Bon Appetit *-----

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar