lördag 15 juni 2013

Ny Etikett; Juicer och Smoothies

Då jag har blivit helt uppslukad av att göra egna  juicer och smoothies, dammat av köksmaskinerna och trollat fram mixern! Så kommer jag lägga upp en ny Etikett med just information om vad det är, hur man gör, tips och trix och självklart en jäkla massa recept! Om ni gör någon god juice eller smoothie dela gärna med er till mig så lägger jag upp receptet här så fler kan ta del av just din favorit/favoriter. 

Pressa din egen juice !

Vi behöver äta minst fem portioner frukt och grönsaker varje dag för att kunna avnjuta en god hälsa livet igenom. Dagens stressade livsstil gör att vi ofta tar något att äta när det går, utan att fundera mer kring näringsinnehållet. I första hand blir det något som går snabbt och helst enkelt att tillaga eller så köper vi något som är färdigt och bara behövs varmas på. All forskning pekar på att både vårt kortsiktiga och långsiktiga välmående är beroende av att vi är mer noggranna med vad vi äter. 
Speciellt vad det gäller frukt och grönt. Vi borde lära oss att se mat som en viktig och värdefull vara som inte bara gör det möjligt för våra kroppar att fungera på högsta nivå så länge som möjligt utan dessutom förbättrar vårt yttre! 


Fem bra skäl till att pressa juice!

* Färskpressad juice hjälper kroppen att hämta sig efter sjukdom och skyddar mot nya sjukdomar.

* Färskpressad juice är ett enkelt sätt att få i sig den dagliga rekommenderade mängden av vitaminer och mineraler.

* Folsyran som finns naturligt i frukt och grönsaker bidrar till friskare hår och naglar.

* De antioxidanter som finns i frukt och grönsaker är nödvändiga för en frisk och vacker hud.

* Att pressa juicer är ett nyttigt och bekvämt sätt att följa ett bantningsprogram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar