söndag 23 juni 2013

Krämig pasta med blue cheese och broccoli

Ingredienser: Till 4 port.

Broccoli
Pasta
Persilja
Rökt picnicbog
Ädelost
Mjölk
Smör
Svartpeppar/salt
Vetemjöl

1. Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär två broccolibuketter i små buketter  och koka med pastan de sista 3-4 minuterna.
3. Smält 1 msk smör i en kastrull. Sänk värmen och rör ner 1 till 2 msk vetemjöl. Vispa ner 3 dl mjölk, lite itaget. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 min, eller tills såsen börjar tjockna.
4. Smula ner 140 gram ädelost i såsen. Rör om tills osten smält. Tillsätt 1/2 ask persilja eller 2 nävar färsk som du hackat, peppra och salta lite, tänk på att bogen är salt isig så ta ej för mycket salt!
5. Strimla/ eller skär ner i tärningar ca 500 g bog och fräs i en stekpanna.
6. Servera pastan med ostsåsen, picnicbogen och broccolin!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar