tisdag 11 juni 2013

Vegetariskt, Tagliatelle med mozzarella och tomater samt en krämig valnötssås med parmesanost


Valnötssåsen är norditaliensk som passar fint till grillad biff, entrecote eller fläskkarré, även god till nykokt pasta!


VALNÖTSSÅSEN: 1 vitlöksklyfta pressad, 100 gram valnötter, 1 dl olivolja extra virgin, 1 dl vatten, 50 gram parmigiano, reggiano eller grana padano finriven, salt och svartpeppar. Pinjekärnor att strö på inget måste men det ser fint ut och smakar gott! Detta blir till en stor skål, räcker till minst 4 pers.

Mixa alla ingredienserna med en stavmixer till en slät krämig sås. Tillsätt eventuellt mer vatten om den blir för tjock, smaka av med salt och peppar.

INGREDIENSER: Till 4 port

Babyspenat
Champinjoner
Färsk tagliatelle
Tomater/soltorkade tomater vilket man föredrar
Mozzarella
Rödlök
Svarta bönor ( om man tycker om det)
Vitlöksklyftor
Balsamvinäger
Olja
Salt/peppar

1. Koka upp rikligt med vatten till pastakoket.

2. Klyfta 250 gram champinjoner, finhacka 1/2 rödlök. Fräs lök och svamp i en panna med lite olja eller smör. Pressa ner 2 vitlöksklyftor, stek tills det fått lite färg salta och peppra.

3. Blanda 1 förp svarta bönor ( sköljda och avrunna) med 2 tsk balsamvinäger och 1 påse babyspenat i en salladskål.

4. Tillsätt en burk soltorkade tomater eller 2 hela tomater som du skär i lagom stora bitar. Som du lägger i salladskålen.

5. Koka 2 förp färsk tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.

6. Dela 2 pkt mozzarella i mindre bitar och lägg upp i en skål eller på en tallrik.

7. Servera nykokt pasta med svampfräs, salladen, mozzarellan och den krämiga valnötsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar