INGREDIENSER: Till 4 port
Aubergine
Bakpotatisar
Basilika
Högrevsfärs
Matyoghurt
Röda paprikor
Vitlöksklyftor
Honung
Mjölk
Olja
Salt/Peppar
Ströbröd
Oregano
Timjan
Vitvinsvinäger
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär aubergine i stora bitar. Fräs i olja i en stekpanna ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
3. Klyfta bakpotatisen tunt, lägg i en långpannan. Ringla över lite olja och salta. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min.
4. Lägg den stekta auberginen i en bunke och mixa med en stavmixer. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger, 2 klyftor vitlök, (pressade) 1 tsk olja, 1 tsk honung. Smaka av med salt och peppar.
5. Halvera och kärna ur två paprikor. Fyll med aubergineröran, när ca 20 min av ugnstiden på potatisen återstår, ta ut långpannan och lägg i paprikorna. Fortsätt att tillaga allt resten av tiden.
6. Blanda i en bunke: 1/2 dl ströbröd, 1 dl mjölk, oregano och timjan efter smak, salt och peppar. Och blanda ner 500 gram högrevsfärs. Gör detta redan någon timme innan och låt stå i kylen och gotta till sig!
7. Forma smeten till biffar eller järpar. Stek dem i en panna tills de fått färg på båda sidor.
8. Rör ihop 2 dl matyoghurt med pressa ner 1 vitlöksklyfta. smaka av med salt och peppar.
9. Strö över hackad basilika över paprika halvorna och servera med såsen och klyftpotatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar