söndag 26 maj 2013

Ägg och tonfisksallad med senapsvinägrett


Ingredienser 4 port:

* bulgur
* gurka
* krispsallad
* lök gul eller röd
* rucola
* rädisor
* tonfisk
* vitlöksklyfta
* ägg
* honung
* olja
* salt
* senap
* svartpeppar
* vitvinsvinäger

1. koka 3 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.

2. koka 4 ägg, skala och skär i skivor.

3. skär 1 knippe rädisor i halvor, skär 1/2 gurka i små bitar. Skiva 1 rödlök eller gul lök tunt. Lägg upp grönsakerna , 1/2 kruka krispsallad och 70 g rucola på ett rymligt fat eller en stor salladsskål.

4. senapsvinägrett: blanda 4 msk olja, 1 msk honung, 1 msk senap, 1 msk vitvinsvinäger, 1 vitlöksklyfta(pressad) salt och peppar. 

5. rör ner dressingen i nykokt bulgur och blanda med salladen. 

6. Låt 2 burkar tonfisk rinna av, fördela fisken och äggklyftor över salladen och servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar