Ingredienser 4 port:
* bulgur
* gurka
* krispsallad
* lök gul eller röd
* rucola
* rädisor
* tonfisk
* vitlöksklyfta
* ägg
* honung
* olja
* salt
* senap
* svartpeppar
* vitvinsvinäger
1. koka 3 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. koka 4 ägg, skala och skär i skivor.
3. skär 1 knippe rädisor i halvor, skär 1/2 gurka i små bitar. Skiva 1 rödlök eller gul lök tunt. Lägg upp grönsakerna , 1/2 kruka krispsallad och 70 g rucola på ett rymligt fat eller en stor salladsskål.
4. senapsvinägrett: blanda 4 msk olja, 1 msk honung, 1 msk senap, 1 msk vitvinsvinäger, 1 vitlöksklyfta(pressad) salt och peppar.
5. rör ner dressingen i nykokt bulgur och blanda med salladen.
6. Låt 2 burkar tonfisk rinna av, fördela fisken och äggklyftor över salladen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar