tisdag 14 maj 2013

Dagens Vegetariska Lunchtips

Spenat och ricottafylld cannelloni med citronettedressad bönsallad


INGREDIENSER:
Citron
Färska lasagneplattor
Kidneybönor
Körsbärstomater
Pizzasås
Ricottaost
Riven ost                                                            
Rödlök
Spenat
Vitlöksklyftor
Honung
Olja
Salt
Svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ungsform med lite olja.

2. Finhacka 1/2 rödlök och fräs i olja. Pressa ner två klyftor vitlök och fräs med löken någon minut. 

3. Tillsätt 450 gram spenat, tinad och urkramad. Krydda med lite salt och peppar. Låt allt bli varmt och dra sedan pannan från plattan. Blanda ner 250 gram ricottaost.

4. Dela 1 förp färska lasagneplattor i 8 bitar. Fördela spenatfyllningen på varjebit och rulla ihop. Lägg rullarna i formen med skarven neråt. Eller så kan man varva med plattor och fyllning som en vanlig lasagne. 

5. Häll 1 burk pizzasås över och gratinera i ugnen i 15 min. Ta ut formen och strö över 75 gram riven ost ca halva påsen sedan gratinera ytterligare ca 10 min. 

6. Skölj 1 förp kidneybönor och låt rinna av. Strimla en halv rödlök. Dela 250 g körsbärstomater. Lägg allt i en skål.

7. Citronette: riv skal och pressa saft från 1 citron i ett glas. Tillsätt 2 msk olja, 1 tsk honung, 1 vitlöksklyfta lite salt och peppar.

8. Häll dressingen över bönsalladen och servera. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar