1 hummer
1 msk smör
1,5 scarlottenlök
1 persiljekvist
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 äggulor
1/2 dl västerbotten ost
1/2 dl hackad dill
salt och peppar
Dela hummerna längs med kroppen och ta ur köttet. Krossa klorna och dela köttet. Skölj rent skalen och lägg tillbaka hummerköttet i grövre bitar.
Smält smöret i botten på en kastrull, lägg o den finhackade löken och persiljekvisten. Sikta över mjölet och rör om. Häll i vin och grädde. Låt koka upp under omrörning och låt sedan skjuda i ca 10 minuter. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt sedan äggulorna och osten.
Häll över gratängsåsen över köttet i hummerskalet och grädda på övervärmen 175 grader tills gyllene. Servera med rostrat bröd och citron
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar