tisdag 28 maj 2013

Trillingnötter

Trillingnötter
150 g Hasselnötter rostade och blancherade (skrubbade)
( finns färdigt i vissa butiker - underlättar det tråkiga momentet med att rosta och skrubba dem rena)
ca 30g mörk choklad
200g Mjölkchoklad/ljus blockchoklad

Släng ner de skrubbade nötterna i lite smält mörk choklad. Det skall bara vara så att de blir lite choklad runt dem och så att det går att placera nötterna tre och tre (alltså inte heltäkande med choklad utan bara så att de stelnar ihop.
Låt stela ordentligt, gärna i kylskåp någon timme/eller till nästa dag. Smält sedan ljuchoklad
och doppa ner de stelnade trillingnötterna, nu får du en heltäcklande yta som ger ett precis lika fint intryck som de i aladdinansken. Låt stelna, ringla sist lite överbliven smält choklad över för att få det läckra mönstret. Piece of cake!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar