tisdag 28 maj 2013

Jordnötskakor


Recept:
ca 35 st
250 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
1,5 dl jordnötter
0,75 dl ljust muscvadosocker
1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl florsocker
Rör ihop det rumsvarma smöret med sockret så det blir vitt och fluffigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget, rör sedan ner bakpulvret, salt, vaniljsocker och sist mjölet. Det skall bli en jämn deg som är lite kladdig.
Forma till en rulle och plasta in den och låt den vila i frysen ca 30 minuter.
Hacka jordnötterna och blanda med muscvadosockret.'
Rör ihop jordnötssmöret och florsockret. Forma smeten till 35 små bollar, ung jämnstora.
Tag ut kakdegen och skär i 35 delar, platta ut varje del, lägg på en kula jordnötssmörfyllning och tryckihop till en boll runt om kulan. Rulla kakan och platta till den lite lätt innan du doppar den i jordnötshacket.
Grädda ca 10 minuter i 200g varm ugn.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar