onsdag 8 maj 2013

Kola och jordgubbstårta


Detta behöver du:

100g smält smör
200g digestive
1 burk kondenserad mjölk - sötad
1/2 till 1 liter jodgubbar beror på hur många du vill ha.
1 dajm, vill man kan man även ta 1 daim till och krossa och blanda i grädden.
2 dl grädde


Börja med att koka burken med kondenserad mjölk i en vattenfylld kastrull i ca 3-4 timmar (kom ihåg att se till att den hela tiden är täckt med vatten. Kyld därefter burken med kallt vatten innan du öppnar.
Undertiden kolan kokar, Blanda det smälta smöret med finkrossade digestivekex. Pressa i en större springform eller två små pajformer. Ställ i kylskåp.
Dela jordgubbarna, häll upp kolan i pajskalet. Vispa upp grädden och spritsa ovanpå kolan. Lägg på jordgubbarna och krossa daimen och toppa ovanpå. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar