söndag 26 maj 2013

Rödtunga fylld med lax och dill i hummersås


4 pers
  • 1 rödtungsfilé per person á ca 150 - 170 g
  • 1 laxfilé  á 150 g 
  • 1 äggula
  • 1 knippe dill
  • 250 g färska räkor
  • salt och svartpeppar
Sås med hummersmak
  • 2 hackad schalottenlök
  • 1 msk smör
  • ca 2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk Hummerfond
  • nymalen vitpeppar
  • 2 - 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk matlagningsmjöl
  • Några nävar dill
Tina laxfilén, skala räkorna. Mixa laxfilén med en äggula, några kvistar dill, salt och peppar. Bred ut laxmassan över rödtungsfiléerna och rulla ihop dem.
Gör såsen: Fräs löken i smör utan att den bränns, häll på vatten, vin, vitpeppar och hummerfond, låt koka ihop ordentligt.
Tillsätt grädden och smaka av med ev mer hummerfond och vin. Lägg ner fiskrullarna försiktigt i den kokande såsen med skarven neråt, sänk värmen och låt sjuda tills fisken är vit och fin ca 10 - 12 min. Servera med räkorna och t ex sparris och pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar