tisdag 28 maj 2013

Indisk Mangokyckling med ris






Ingredienser:Till 4 port

Cremé Fraiche
Gul lök
Indisk kycklingkrydda 
Kycklingfilé
Mango
Olja/smör
Ris
Salt
Sambal Olek
Salt och Svartpeppar
Gurkmeja
Curry
Saffran
Chiliflakes

1. Koka ris, 4 port.
2. Finhacka en gul lök, fräs i lite olja eller smör så det blir mjukt. Dela ca 600 g kycklingfilé i bitar och stek dem så det får färg, salta och peppra. Pressa i 2 st vitlöksklyftor.
3. Blanda i en bunke; 2 dl vatten och ca 2 dl cremé fraiche, 1 påse indisk kycklingkrydda, sambal olek efter smak jag tog en 2 msk men vill man ha mindre tar man det. Tillsätt 1 pkt mango (glöm ej att tina upp mangon om ni har köpt fryst), vill man sparar man några bitar som man sedan garnera med. 
4. Tillsätt blandningen till kycklingen. Koka upp och låt sjuda i 10 min på svag värme. Nu är det bara att gå loss krydda extra med curry, gurkmeja, chili flakes och lite saffran mest för färgens skull. Extra kryddningen är valfritt, fanns ej med i receptet men jag tyckte att endast kryddblandningen var tråkig och som dem flesta vet har jag svårt att följa recept ;)
5. Servera mangokycklingen med ris 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar