söndag 26 maj 2013

Risotto med balsamicostekt fläskkotlett


Ingredienser 4 port

* avorioris
* fläskkotlett
* gul lök
* morötter
* riven ost
* rödlök
* sugar snaps
* vitlöksklyftor
* balsamvinäger
* honung
* kycklingbuljong
* olja
* salt
* svartpeppar
* vitvinsvinäger

1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt kycklingbuljong efter smak eller 2 tärningar. Och 2 msk vitvinsvinäger. Sänk värmen och håll buljongen varm.

2. Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull och fräs gul lök genomskinlig. Tillsätt 4 dl ris och rör om.

3. Sänk värmen och späd riset med buljong, lite itaget. När det kokat in tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut, i totalt 20 min. Rör då coh då.

4. Tvätta 1 knippe morötter, koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten, dem skall vara lite hårda tycker jag då är dem godast och där är också mer näring i dem då.

5. Blanda i en skål: 3 msk balsamvinäger, 2 msk olja, 2 tsk honung och lite salt.

6. Skiva 1 rödlök och stek så den blir mjuk i lite smör eller olja. Stek koteletterna så dem blir gyllenbruna. Tillsammans med löken, häll på balsamicosåsen och låt dra i pannan.

7. Skär sneda strimlor av 1 förp sugar snaps. Blanda ner i risotton tillsammans med 75 gram riven ost (1/2 påse) Smaka av med salt och peppar.

8. Servera risotton med nystekta kotletter, balsamicoskyn och knippmorötterna. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar