måndag 13 maj 2013

Minikyr för att få vårfina fötter och händer!

Vi använder dem hela tiden dagarna i ända bortsett från när vi ligger på soffan och slappar framför tv:n. Det är sällan vi tackar våra händer och fötter med den omvårdnad och kärlek som dem förtjänar. Uttorkade nagelband, förhårdnader och sköra naglar, känner du igen dig? Regelbunden omvårdnad och återfuktning förebygger de flesta problemen. Tänk att vi kan lägga tusentals kronor på att gå till frisören men vem går och fixar fötterna för 490kr? Nu kommer lite tips på hur du tar hand om dina fötter och händer.

* Ge händerna en inpackning då du först peelar bort gammal hud. Det är viktigt för att crémen ska kunna tränga igenom huden lättare. Lägg sedan en handmask. Har du ingen kan man använda en fet hudcréme/fotkräm. Lägg på ett tjockt lager, stoppa händerna i varsin plastpåse som du sedan stoppar i vantar. Låt verka i 10 min, torka sedan bort överflödig mask.

* Håll igen på handspriten, den är väldigt uttorkande och tar även död på de goda bakterierna. Det räcker med noggrann handtvätt då det inte är influensasäsong. Tänk även på att rengöringsmedel och starka tvåler kan torka ut händerna. När du har tvättat händerna smörj gärna in med en handcréme. Vatten är en av de främsta orsakerna till att händerna blir torra.

* Få in en fotvårdsrutin då du filar fötterna några gånger iveckan. Kom ihåg att fila rätt och alltid när dem är torra. Överdriv inte filandet, lagom är bäst. Smörj in fötterna varje kväll med en créme. Var försiktig med så kallade baby foot strumpor, dem behandlar hela foten. Har man förhårdnader på endast hälen tex då är det bättre att köra en punktbehandling. Man kan då köpa en calluslösare som man droppar på själva förhårdnaden. 

* Oavsett om dina naglar är sköra, torra eller hårda som sten mår de bra av en nagelolja man kan även massera dem med olivolja eller kokosolja. Nagelbanden mår bra av att man smörjer dem då och då så spricker dem inte lika lätt. Lacka gärna naglarna det skyddar dem. Använd alltid baslack. Vårens lacktrend är dämpade pastellfärger. Våga att testa orange och blått som också är trendigt nu. Använd acetonfri borttagning. Låt verkar en liten stund och dra bort, gnuga inte av lacken färgpigmentet kan missfärga nageln.

Jag hoppas att ni har fått lite tips och idéer och att både crémer och nagellack åker fram nu ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar