fredag 3 maj 2013

Löpning - en effektiv fettförbrännare








Löpning är en genial motionsform för alla som vill komma igång snabbt och inte har lust att lägga tid på att ta sig fram och tillbaka till ett gym.  När man springer är det först och främst de stora musklerna i benen som gör jobbet. Och när de är i rörelse förbränner du massor av kalorier.

Till skillnad från nästan alla andra motionsformer är löpning inte en motionsform som du först måste lära dig. Det är bara att börja springa! Det bästa sättet att löpa på är det som faller sig mest naturligt för dig. Tvinga inte in kroppen i en viss rytm, det klarar kroppen av alldeles själv.

Är du nybörjare känns det kanske som om du inte orkar springa mer än fem minuter innan du är helt slut. Men ge inte upp! Så länge du inte stannar helt förbränner du ändå fett. Börja tex med att gå i två minuter , spring sedan fem minuter, gå tills du kan andas lugnare och spring sedan fem minuter igen. Spring lite längre varje gång, tills du en vacker dag kan löpa hela sträckan.

4 tips som hjälper dig i spåret

* ta det lugnt i början, det är skonsammare för kroppen och skönare för dig.

* det ska vara roligt att springa, håll dig på en nivå så att du njuter och mår bra under löpningen.

* anmäl dig till ett lopp det både inspirerar och motiverar.

* hitta löpar kompisar ni kommer kunna peppa varandra och det blir roligt att sätta upp mål tillsammans. Ordna ett grym spellista att lyssna på, har man bra musik känner man inte att man är trött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar