tisdag 28 maj 2013

Vitchoklad och citron pannacotta med citronspegel


4 personer

3 dl grädde
3 msk socker
50 g vit choklad - gärna i knappform
1/2 pressad citron
1,5 blad gelantin

Citronspegel
1 pressad citron
1 dl socker
0,5 ark gelantin

Lägg gelantingbladen i kallt vatten. Koka grädden och sockret så att sokret löser sig, häll i den pressade citronsaften. Tag av från plattan och häll i den vita chokladen. Rör runt så att chokladen smälter.  Krama ur gelantinbladen och lägg ner i grädden. Rör runt så att allt smälter ihop. Låt svalna något och häll sedan upp i dessert skålar.

Låt stå i kylskåp ca 2-3 timmar. Efter två timmar kan du lätt göra citronspegel.

Smält sockret tillsammans med den pressade citronen i kastrull. Blötlägg gelenatingbladet ca 5 minuter, krama ur det och låt det smälta ner i citronsåsen.  Låt svalna något innan det hälls upp på pannacottan. Låt stå kallt en stund till så att citronspegeln stelnar.

Servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar