4 personer
3 dl grädde
3 msk socker
50 g vit choklad - gärna i knappform
1/2 pressad citron
1,5 blad gelantin
Citronspegel
1 pressad citron
1 dl socker
0,5 ark gelantin
Lägg gelantingbladen i kallt vatten. Koka grädden och sockret så att sokret löser sig, häll i den pressade citronsaften. Tag av från plattan och häll i den vita chokladen. Rör runt så att chokladen smälter. Krama ur gelantinbladen och lägg ner i grädden. Rör runt så att allt smälter ihop. Låt svalna något och häll sedan upp i dessert skålar.
Låt stå i kylskåp ca 2-3 timmar. Efter två timmar kan du lätt göra citronspegel.
Smält sockret tillsammans med den pressade citronen i kastrull. Blötlägg gelenatingbladet ca 5 minuter, krama ur det och låt det smälta ner i citronsåsen. Låt svalna något innan det hälls upp på pannacottan. Låt stå kallt en stund till så att citronspegeln stelnar.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar