tisdag 28 maj 2013

Päronchips med blåmögelost, valnötter och honung

Recept:
2 hårda päron
1,25 dl vatten
2 dl socker
2 msk honung
1/2 citron
blåmögelost ca 150g
valnötshalvor
flytande honung

Börja med att hälla upp socker och vatten i kastrull. Låt koka upp. Skiva päronen tunt med hjälp av tex en mandolin. Lägg i honungen och låt vattnet koka upp på nytt. Tag av kastrullen från plattan och tillsätt citronsaften och låt sedan päronskivorna dra i den ljumma lagen i ca 30 minuter.

Lägg sedan på bakplåtspapper och låt torka i ugn ca 75 grader varm. I ca 4-5 timmar (i mitt fall som kan bero på en mindre bra ugn ca 7-8 timmar) Efter halva tiden vänder du på päronskivorna. Förvara sedan i torr bunke mellan bakplåtspapper med tät slutande lock.

Vid servering, skär en liten bit blåmögelost och lägg på varje chips, lägg över en halv valnöt och ringla över lite flytande honung.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar