torsdag 24 oktober 2013

Broccolisoppa med Italienska smaker

Med en burk vita bönor blir soppan extra matig. Serverad med skalade räkor och chiliolja känns den lite smålyxig. Detta recept är för fyra personer eller som förrätt till sex personer. 



GÖR SÅ HÄR:

Skär en 1/2 purjolök i tunna skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en kastrull. Skär 500 g färsk broccoli i bitar och tillsätt det i purjlöken. Tillsätt 1,2 liter vatten och 2 st hönsbuljongtärningar. Låt soppan koka i 15 minuter utan lock. Skölj 1 burk små vita bönor och tillsätt i soppan. Mixa soppan slät med mixer. Vispa ner 4 msk creme fraiche, lite salt och 2 tsk färskpressad citron
Servera med 200g skalade räkor och ringla över lite chiliolja. 


För alla

Läs noga innehållet i buljongtärningen. 
I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar