1. Sätt ugnen på 200 grader. Före servering värm 1 pkt naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
2. Finhacka 1 gul lök. Skala och tärna 1 sötpotatis, tärna 1 zucchini och 1 gul paprika.
3. Värm upp lite olja i en stekgryta. Stek alla grönsaker, 500 gram lammfärs och 2 vitlöksklyftor (pressade) i 2-3 minuter.
4. Krydda med 1 1/2 msk spiskummin, 1 msk malen ingefära, 1 msk malen koriander och salta efter smak. Stek i ytterligare 2-3 minuter.
5. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 2 msk flytande honung, 6 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd i fond. Låt sjuda under lock i 10-12 minuter.
6. Rosta 1 förpackning mandelspån i en torr panna. Rostade mandelspån ger en nötig och god smak. Men tänk på att det går fort att rosta dem så passa dem i pannan!
7. Servera lammgrytan med en klick turkisk yoghurt eller som jag, slängde ihop en gucamole och hade till. Gott att doppa brödet i också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar