måndag 14 oktober 2013

Mango och passionsfrukttårta med marängtäcke



Ingredienser till 6 personer

1 sttårtbottnar, färdiga, förpackning (340 g)
5 stpassionsfrukter
0,5 dlströsocker
250 gkesella vanilj
150 gmascarponeost
1 stmango
1 dlhallonsylt

Maräng:

1,5 dlströsocker
2 stäggvitor
0,5 stcitron, pressad saft, (ca 2 msk)

Garnering:

björnbär
mynta
svart hushållsfärg
svarta plastspindlar
Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 125°. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Blanda purén med socker och rör tills sockret smält.2. Tillsätt kesella och mascarpone och blanda till en jämn smet.
3. Skala och kärna ur mangon. Skär den i tunna skivor.
4. Bred hallonsylt på två av tårtbottnarna. Fördela därefter passionsfruktfyllningen och mangon ovanpå sylten. Lägg ihop bottnarna. 
5. Blanda ingredienserna till marängen i en bunke. Vispa med elvisp över vattenbad tills smeten är 58°. Ta bort från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten kallnat.

6. Färga hälften av smeten med hushållsfärg. Bred ett jämnt lager runtom och ovanpå tårtan. 

7. Fyll den vita marängsmeten i en spritspåse utan tyll (spritsmunstycke) och spritsa små toppar runt tårtan.

8. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt tårtan kallna före servering. Garnera med björnbär, mynta och plastspindlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar