torsdag 10 oktober 2013

Dagens på Halabacken, Fläskfile i fransk senapssås med ris




Ingredienser 4 port


500 g fläskfile
1 msk smör
salt och peppar efter smak

Sås:

2 schalottenlökar eller 1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 tsk kinesisk soja
1 köttbuljong
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1-2 msk hackad färsk dragon eller torkad

Till servering:

Ris eller ugnsstekt potatis och grönsaker

Gör så här:

Börja med såsen. Hacka löken fint, skär filen i 1-2 cm tjocka skivor. Stek lök och fläskfile så det får färg. Pressa ner vitlöken salta och peppra. Häll i vinet , sojan, och buljongen låt puttra några minuter. Häll i grädden och senapen och tillsätt den hackade dragonen eller torkade. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs låt koka i 5 min servera och njut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar