500 g fläskfile
1 msk smör
salt och peppar efter smak
Sås:
2 schalottenlökar eller 1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 tsk kinesisk soja
1 köttbuljong
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1-2 msk hackad färsk dragon eller torkad
Till servering:
Ris eller ugnsstekt potatis och grönsaker
Gör så här:
Börja med såsen. Hacka löken fint, skär filen i 1-2 cm tjocka skivor. Stek lök och fläskfile så det får färg. Pressa ner vitlöken salta och peppra. Häll i vinet , sojan, och buljongen låt puttra några minuter. Häll i grädden och senapen och tillsätt den hackade dragonen eller torkade. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs låt koka i 5 min servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar