måndag 14 oktober 2013

Lakritskaka med citron

Denna kaka är magiskt god och lakritsen gifter sig fint med citronen. Vill man göra kakan lite festligare kan man bre på grädde smaksatt med limoncello (citronlikör) eller färskpressad citron, man kan även färga grädden gul eller svart/grå om du vill servera den till Halloween! 


Ingredienser:

75 g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2,5 dl mjöl
citronskal rivet från 1 st citron
4 st käck ( lakritskola)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, vispa ägg och socker pösigt, tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal.

2. Häll smeten i bröad form med avtagbar kant, klipp käcken och strö över bitarna i smeten.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 min, låt kakan svalna på galler.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar