Ingredienser:
Creme fraiché
Enbär
Kalkongrytbitar
Ostronskivling
Potatis
Sirap
Rött vin
Salladslök
Silverlökar
Vitlök
Kinesisk soja
Kycklingbuljong
Majsstärkelse
Mjölk
Olja
Salt
Peppar
Socker
Torkad Dragon
Torkad timjan
Äppelcidervinäger
Gör så här:
1. Skala och koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten.
2. Klyfta 2 st silverlökar. Koka upp 1 dl äppelcidervinäger, 2 msk socker (palmsocker om du vill) 1/2 tsk salt och 3 enbär i en liten kastrull. Lägg i löken och låt sjuda 2-3 min. Ställ åt sidan.
3. Stek ca 600 g kalkongrytbitar i lite olja i en stekgryta. Pressa ner 2 klyftor vitlök. Krydda med dragon och timjan efter smak 2 tsk av varje ca. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
4. Tillsätt 2-3 dl rött vin, 2 dl vatten, lite soja ca 1 tsk, 1 tärning kycklingbuljong. Låt sjuda i 10-12 minuter.
5. Dela ca 250 g ostronskivling i mindre bitar. Finstrimla 1/2 förpackning salladslök. Stek svampen frasig i lite olja krydda med salt och strö på salladslöken, ställ åt sidan.
6. Häll bort vattnet från potatisen, tillsätt 1 dl creme fraiche, 1 dl mjölk och lite sirap, vispa med elvisp eller mossa med mosredskap. Smaka av med salt och vitpeppar. Till sist i en med rejäl klick smör och rör om!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar