måndag 7 oktober 2013

Flickan i Källaren skriven av Allan Hall och Michael Leidig



Har sett delar av en intervju med Natascha på tv och hennes historia är väldigt hemsk men samtidigt intressant, därav ville jag läsa boken. För några år sedan ganska exakt år 2007 kom denna historia ut på DVD. Ingen bra film ganska skruvad och långdragen trots den bara vara i 80 minuter. Ingen film värd att se, kändes som man slängde bort 80 minuter av sitt liv. 
Det är en fruktansvärd bok som ger en djup inblick i hur den unga flickan Natascha får vara med om som "fånge" hos den sjuka mannen som kidnappar henne på väg till skolan. En sjuk berättelse som man emellanåt inte tror är sann. Men tyvärr är den ju det. Man kan heller inte förstå hur den lilla flickan står ut under så många år i den lilla cell kidnapparen har förberett till henne innan han kidnappar henne. Berättelsen är sjuk och man förstår inte hela berättelsen då Natascha försvarar hennes kidnappare kring många av händelserna. Men man ska absolut läsa boken. 
Boken bygger på Natascha Kampusch eget vittnesmål, på intervjuer med hennes föräldrar, släktingar, skolkamrater och vänner till familjen liksom på samtal med kolleger, grannar och andra som kände Wolfgang Priklopil. Författarna har också haft tillgång till delar av polisens utredningsmaterial, utlåtanden från olika specialister och kontakt med personer i det sjukvårdsteam som nu tar hand om Natascha.

Den 23 augusti 2006 lyckades Natascha Kampusch fly från sin kidnappares bostad på Heinesstrasse 60 i Wien. Det här var det ögonblick hon väntat på i åtta år, ända sedan hon som tioåring fördes bort på väg till skolan. Mindre än två timmar efter att Natascha flytt, begick hennes kidnappare Wolfgang Priklopil självmord genom att kasta sig framför ett tåg.



(Delar av texten är tagen från bokens baksida, bild lånad från google)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar