måndag 14 oktober 2013

Halloween inspiration


Snart är det Halloween och varför inte ta chansen att pyssla med familjen i höstmörkret. Kanske ska ni anordna ett kalas eller en stor fest! I detta inlägg vill jag inspirera er med både pyssel,godis,kakor och mat och läskiga fördrinkar.
Även om du själv inte går på Trick & Treat kan det vara bra att fixa lite godsaker att bjuda på till familj, vänner eller om där kommer barn och knackar på din dörr!





Gör din vanliga favoritcupcake som grund men låt frostingen få Halloweentema! En variant är att göra frosting med vaniljsmak och forma den som spöken - ögonen ritar du enkelt dit med en tandpetare doppad i smält blockchoklad. Eller pilla på lite strössel. Annars kan du göra en del av frostingen orange och en del choklad och dekorera med matchande Non Stop.


Att göra små spökklubbor är superlätt. Ta lagom stora bitar av ett gammalt lakan eller hushållspapper, knyt om med presentsnöre och måla dit spökenas ögon 
(se till att använda giftfria pennor)


En treat som förenar godis med lite frukt är de småläskiga äppelmunnarna. Ett tunt lager av exempelvis jordnötssmör håller fast de små marshmallowsen mellan äppelskivorna. 


För ännu nyttigare skräcksnacks funkar det bra med skrämda bananer (gör ögonen och munnen i blockchoklad) eller minipumpor av clementiner med små bitar selleri som stjälkar. Äpple, apelsiner och vindruvor blir fint upplagda till en läskig pumpa.



Varför inte börja med drunknande äppelhuvuden i bålen som fördrink och små skräckslagna pigs in a blanket som snacks? (detta recept finner du på bloggen under etiketten Halloween)


Sedan är det bara att fortsätta: prinskorvar blir små mumier i smördeg, att spökdekorera familjepizzan är enkelt och sockerärtor, tomatskivor och äpplebitar blir läskiga små munnar. Vanlig mjölk kan ges skräcktouch antingen med ett dekorerat glas eller med lite karamellfärg. Även spagettin är rolig att färga i tex grön eller röd karamellfärg.


Gör din favorittårta, fixa vit frosting och gör egna maränger, återigen med blockchokladögon.
Halloween erbjuder möjligheter till mycket pyssel för barnen. Med svart papper eller självhäftande plast blir trappan ett gulligt snarare än läskigt råttbo!


Den lilla mumien är enkel att få till med ett par piprensare eller lite ståltråd plus gasbinda eller lakansremsor.


(Foto lånat från google.se)

Ett roligt tips på hur man kan servera salladen, ett läskigt huvud till varje gäst.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar