Så jäkla kul, när Daniel skulle öppna kylen så fastna vispen i dörren och det stänktes pannkakssmet i halva köket!! Jag gapskrattar och fotar och jag ser hur Daniel mer och mer blir frustrerad, Typ stå inte där hjälp till i stl för f*n hahahah
Pannkakor
Att steka pannkakor är lätt och framförallt så är hemlagade nystekta pannkakor fantastiskt gott!

INGREDIENSER
Svampstuvning/Crêpes
15 st pannkakor
ca 300 g champinjoner
eller 200 g champinjoner och 100 g kantareller
2 msk smör
3 msk mjöl
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 gul lök
1-2 msk kantarellfond
0.5-1 msk kinesisk soja
0.5 krm salt
0.5 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
några skivor ost
GÖR SÅ HÄR
- 1. Skölj svamparna och skär dem i lagom stora bitar. Finhacka löken och stek tillsammans med svampen i smör/margarin samtidigt som du börjar göra redningen. När svamp och lök är klart ställ åt sidan.
- 2. Smält smöret och blanda ner mjölet, vispa så att det inte finns några klumpar kvar. Häll i grädden och mjölken, rör om noga. Rör ner kryddorna, låt redningen koka upp. Koka därefter på svag värme i ca 3 min.
- 3. Rör ner den stekta svampen och löken i redningen.
- 4. Lägg en pannkaka på en tallrik, lägg en "sträng" svampstuvning i mitten av pannkakan. Rulla ihop den, lägg på plåt och hyvla några ostskivor som du sedan lägger uppe på Crêpesen.
- 5. Sätt in i ugnen, 250C i ca 10 min eller tills dem har fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar