onsdag 9 oktober 2013

Crêpes med Champinjon-kantarellstuvning

Så jäkla kul, när Daniel skulle öppna kylen så fastna vispen i dörren och det stänktes pannkakssmet i halva köket!! Jag gapskrattar och fotar och jag ser hur Daniel mer och mer blir frustrerad, Typ stå inte där hjälp till i stl för f*n hahahah

Pannkakor

Att steka pannkakor är lätt och framförallt så är hemlagade nystekta pannkakor fantastiskt gott! 
Det här är ett klassiskt recept på pannkakor. Variera med olika tillbehör. INGREDIENSER: 2,5 dl mjöl, lite salt, 6 dl mjölk, 3 ägg, 50 g smör, ca 1 msk socker.                        GÖR SÅ HÄR: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.       Smält smöret och vispa ner i smeten. Hetta upp stekpannan på medelhög effekt, i med em klick smör och häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du har och hur tunna pannkakor du vill ha. Man får prova sig fram. När du hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun. Lägg upp pannkakorna på ett fat och grädda nästa pannkaka. Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten. Kan vara bra att lägga lite smör i pannan mellan gräddningarna så dem inte fastnar.
INGREDIENSER 
Svampstuvning/Crêpes

15 st pannkakor
ca 300 g champinjoner
eller 200 g champinjoner och 100 g kantareller
2 msk smör
3 msk mjöl
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 gul lök
1-2 msk kantarellfond
0.5-1 msk kinesisk soja
0.5 krm salt 
0.5 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
några skivor ost

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj svamparna och skär dem i lagom stora bitar. Finhacka löken och stek tillsammans med svampen i smör/margarin samtidigt som du börjar göra redningen. När svamp och lök är klart ställ åt sidan.
  2. 2. Smält smöret och blanda ner mjölet, vispa så att det inte finns några klumpar kvar. Häll i grädden och mjölken, rör om noga. Rör ner kryddorna, låt redningen koka upp. Koka därefter på svag värme i ca 3 min.
  3. 3. Rör ner den stekta svampen och löken i redningen.
  4. 4. Lägg en pannkaka på en tallrik, lägg en "sträng" svampstuvning i mitten av pannkakan. Rulla ihop den, lägg på plåt och hyvla några ostskivor som du sedan lägger uppe på Crêpesen.
  5. 5. Sätt in i ugnen, 250C i ca 10 min eller tills dem har fått färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar