Detta recept är så himla gott men det svåra är att skriva ut mängden på allt då jag varje gång går på känsla eller ögonmått men ska försöka skriva ner detta recept till er.
Denna gratäng serveras med ris, ovanpå riset brukar jag strö över mandelspån som jag brynt i en panna utan fett. Till denna rätt brukar det bli en god sallad till och några bitar lazlibröd som man kan skyffla in maten i munnen :)
Recept till 6 pers:
5-6 st kycklingfiler
2 röda paprikor
2 gula lökar
500 g färska champinjoner
2 paket bacon
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 dl vatten/ eller 1 dl mjölk lite mer om såsen blir för tjock
2 msk kalvfond
2 klyftor vitlök (kan uteslutas om man vill)
1-2 msk soja
riven ost kanske 2 dl
salt
vitpeppar
paprikapulver
röd thailändsk sås droppa i efter behag, kan bli väldigt starkt
1. Skär kycklingfilen i bitar, skär bacon i bitar, skala och hacka löken fint, skär paprikan i bitar, skär svampen i bitar ej skivor. Värm på stekgrytan/ eller stekjärnet jag brukar steka allt i omgångar, stek allt i punkt 1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Varva allt det som är stekt i en gratängform. Ta nu antingen stekpannan eller stekgrytan och gör såsen i den. Häll i grädde, cremefraiche, vatten ev mjölk blanda i kalvfond och soja. Ös ner de olika kryddorna och smaka av med salt tänk på att baconen är salt så du inte öser på med för mkt. Låt små sjuda i några minuter.
3. Häll på såsen i gratängformen, strö över osten och in i ugnen i 15-20 minuter tills den fått färg.
4. Servera med ris, mandelspån och en trevlig sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar